Friday, October 14, 2016

Räkmackans dag

Kära syster tipsade mig igår kväll om att det idag är räkmackans dag. En dag, som instiftades av en restaurang på Arlanda år 2010. Detta fick bestämma denna veckas fredagsgotte och tidigt i förmiddags begav jag mig iväg till min ICA-butik för att inhandla råvaror. Jag hade tänkt fortsätta ut till stugan, men så ringde Paula och undrade om jag hade tid att köra henne in till city för att hämta nycklar till nya lägenheten.


Givetvis hade jag det. Paula jobbar men hade i nåder fått lov att avvika en halvtimme och då hade hon inte tid att leta parkeringar med den egna bilen utan bonusfar fick hoppa in. Det gjorde jag så gärna. Vi är alla så glada över denna lägenhet. Hennes första alldeles egna bostad. Och vi hann precis in till Sveavägen och tillbaka på trettio minuter. Nu kan vi se fram mot ett första besök i kväll.


Jag for hem och började med desserten till ikväll, äppelcheesecake. De svenska äpplena kommer nu och de är billiga så jag googlade på äppeldesserter och fann just denna cheesecake, hämtad ur Hemmets Journal. Och även idag nyttjade jag mina portionsformar i silikon. Det gick bra. De såg fina ut när de kom ur ugnen och när vi sedan åt dem kunde vi konstatera, att de smakade ljuvligt. Liksom räksmörgåsen.


Medan jag väntade på att Anna och Paula skulle komma satt jag ute på balkongen med en kaffe och en ostmacka. Det börjar bli svalt nu, men man är väl en viking. Tänkte jag tills jag fick syn på den infravärmare, som sitter under blombordet. El ingår i hyran så jag satte på den en stund och värmen vart behaglig. Sedan kom damerna, vi åt, njöt och nu har vårt fredagsnöje - Idol - börjat. Efter det skall vi ta en sen kvällstur bort till Paulas lägenhet. Anna är så nyfiken på den...

No comments: