Tuesday, October 25, 2016

Arbete befordrar hälsa och välstånd

Fast det vete fan. Jag har jobbat idogt idag med fortsättningen av garderoberna. I fem timmar var jag där och hann med allt utom inredningen. Den får Paula ta hand om själv för jag kan ju inte veta hur hon vill ha det. Men det har varit ett riktigt knog för den som inte är van vid kroppsarbete. Jag var så trött när jag var klar att jag for hem och la mig att sova. Jag ställde till och med in körsången även om just det inte var någon större uppoffring.


Det jag gjorde idag var först att spika fast bakstycket på den stoppa garderoben i källaren. Sedan fortsatte jag på samma sätt uppe i lägenheten där jag spikade fast ryggstycken på båda Paxgarderoberna. Inte så kul, men nödvändigt.


Efter det började jag med dörrarna och det var inte så besvärligt som jag fruktat. Bara att skruva fast gångjärn i förborrade hål och sedan fästa dem i lika förborrade hål i garderoben. Men när dörrarna väl satt där uppstod problem för så fort jag öppnade dem blev garderoben så framtung att den föll framåt.


Det blev till att springa iväg till en närbelägen järnhandel och köpa skruv med platt skalle för att förankra garderoben i väggen. Men där kom nästa problem. Väggen var inte av trä utan av gips och skruven snurrade runt inför mina ansträngningar att fästa den. Ny utflykt till järnhandeln för att köpa gipsskiveskruv, sådana som expanderar på baksidan och med dessa gick det betydligt bättre.


De ställbara fötter, som följde med garderoben har inte fungerat, utan ideligen lossat så nu återstår bara att kila in en liten tunn träflisa under framkanten för att väggpluggen inte skall bli för ansträngd. Det gör jag i morgon. Paula själv är där ikväll och plockar med inredningen, men vill ha hjälp med de mer komplicerade detaljerna där också efter vad jag förstår. Det är kul att hjälpa henne för hon visar sådan otrolig tacksamhet.

Hur gick det då med hälsan och välståndet? Ja, en häftig träningsvärk har slagit klorna i mina gamla muskler och välstånd? Ja, det får jag vänta på till den 18 nästa månad då ny pension trillar in...

2 comments:

Unknown said...

Men gläd dig! "Arbete befordrar hälsa och välstånd OCH FÖRHINDRAR MÅNGA TILLFÄLLEN TILL SYND."

Alf said...

Jo, det vart väldigt lite syndat idag....