Saturday, October 08, 2016

Alfdagen

Alfdagen blev en fin dag. Jag sitter just nu på tåget hem från Malmö dit Anna och jag for för att högtidlighålla mitt 68:e år. Jag hann få mina presenter innan vi for; en ny skjorta och en varm stickad mössa. Jag ör nu så gammal att jag blev uppriktigt glad över dessa gåvor. 

Vi åkte ned med första morgontåget i morse, vilket gjorde att väckarklockan fick ringa igång redan kl fem. För att spara tid tog vi ingen frukost hemma utan köpte en på tåget. 


Det kändes lite som dockskåpsmat, men det smakade bra och vi blev mätta. Sedan sov vi lite av och till och elva prick var vi framme. 


Vi vandrade nu iväg söderut, mot Triangeln, det stora köpcentrum som var vårt mål. Där har Söstrene Grene en butik och den skulle vi till. Jag kunde konstatera att Malmö ändrat sig sedan jag sist var där. 


Vi ville dock suga på karamellen lite och tog därför en kaffe och en macka på ett litet café alldeles intill innan vi gick in. 


Det var fint hos systrarna och där fanns väldigt mycket enkla och funktionella prylar av, som vi bedömde, god kvalitet. Men - affären var ju så liten jämfört med den vi besökte i Köpenhamn i somras. Mindre golvyta och dessutom bara en våning! I Köpenhamn var det två. 

Nåväl. Vi ägnade en god stund åt butiken ändå och jag handlade akvarellpenslar, ett muskotrivjärn, en leksaks till lilla e och ett decilitermått i plast. Vilket säger något om sortimentet. 

Då vi var klara strosade vi sakta tillbaka mot Lilla torg där vi först knatade in på Form Designcenter. Utställningen, som vi alltid besökte på våra sommarbesök i stan när barna var små.


Där var fint nu också och vi beundrade de utställda föremålen innan det blev dags att äta middag. 


Jag hade sett ett ställe på nätet, som heter La Rocha och som lät trevligt.  De serverade spanska tapas och priset var överkomligt. 

Döm om vår förvåning när vi slagit oss ner vid vårt fönsterbord och såg att priset var ännu lägre. Jag hade tänkt slå på stort och bjuda rejält och det var ingen konst alls. 

Inte nog med det. Maten var både god och snyggt upplagd. Mycket mätta och belåtna drog vi oss sedan mot stationen och inom inte alltför lång väntetid kom vårt tåg. 

Och nu sitter vi och halvsover och hoppas att ett gäng halvgamla "tjejer" ska stanna kvar i bistron och inte komma tillbaka hit och tokskrika, så som endast sådana fruntimmer kan. 

Och så fick jag in lite gnäll även denna fina dag. Och här kommer mer. Jag har nog över 175 vänner på Facebook men av dessa är det bara drygt 80 som gratulerat mig idag! Vad fan tänker resten på?!!!

No comments: