Tuesday, November 01, 2016

Listigt!

Dagens mest imponerande insats, åtminstone på mig, var de hörngiringar jag gjorde när jag äntligen tog mig samman och började med golvlisterna i hallen. 


Jag vill gärna tro att det var skicklighet, men är rädd att även turen spelade in, när jag såg på mitt verk och föll i stum förundran inför både inner- och ytterhörn. Nu är det bara det att jag nog måste göra något åt de gamla golvlisterna också. 


Innan jag han så långt som till listning hade jag ägnat mycken tid åt att sortera och sovra bland alla de drygt 700 bilder jag tog i helgen. Jag fick väl drygt 200 kvar. Det lilla barnet ser ömsom sött ut, ömsom gulligt och ömsom bedårande. 


Till lunch beredde jag mig en rätt jag aldrig lagat förr men som jag kom att diskutera ned en facebookvän förra veckan - raggmunk. Det blev himmelskt gott och jag satt ute på balkongen och åt för att förhöja njutningen. Det var inte varmt idag. SMHI har varnat för regnblandat snö ikväll. 


På kvällen hade vi körsång och där rådde visst missmod ty alla planerade engagemang har snöat in. Orsaken torde vara dålig planering. Så nu övar vi för övandets egen skull och det gör inte mig så mycket. Jag for hem till Paula efteråt och där var Anna och hjälpte till. Jag skall köra en hylla därifrån till hennes skola sen är det tänkt. 

2 comments:

Anonymous said...

Raggmunk är visst Östergötlands landskapsrätt! Och i Mjölby har de en jättelik King Edwardpotatis i en rondell!
/sysM

Alf said...

Den var gooooood!