Monday, November 14, 2016

Hotellfrukost

Hotellfrukost är ett ord med närmast magisk klang i min värld. Jag ser för mitt inre rader av läckra skålar, dignande fat och rostfria byttor fyllda av prinskorv och omelett. 


Innan vi hann så långt idag var det dock snuttans tur att få sin hotellfrukost - inte alls lika rolig som vår. 


Men det var roligt för henne att följa med ner när det blev vår tur. En lång härlig korridor att sparka fram sin sparkcykel i. Fort går det. 


Men sedan var det dags för oss och jag lät mig väl smaka av det jag gillar. Kanske inte så mycket tomat och paprika utan mer sill, korv och ost. Och ägg med kaviar. Och kaffe och bröd. 


Uppe på rummet satte vi lilla barnet att börja rita. Det var kul och hon höll sig någorlunda inom papperets ramar. 


Men sedan skulle modern till jobbet och lilla e och jag följde med på en rundlig promenad. Först till domkyrkan där vi, som vanligt, tände ett ljus till de nära och kära som lämnat oss. Det börjar bli ett litet gäng nu. 


Vår vandring fortsatte och vi kom så
småningom ner till stationen där detta lilla barn, som redan flugit betydligt mer än hon åkt tåg, äntligen fick se en östgötapendel komma in. 


På kvällen blev det roligt igen ty nu kom gammelfaster Martina på besök och det skötte vi nere i hotellrestaurangen. Lilla tossan var med och skötte sig exemplariskt. Hon tryckte i sig ett helt franskbröd alldeles själv men spottade däremot ut pulled pork. Hon är väl aldrig vegan????!!!!


Själv tog jag en konstig köttbit av något som kalllas waguy. Det är en vanlig kossa, som under sin livstid har masserats så att fettet blivit mer jämt fördelat i musklerna, som därmed också blivit godare.  


Fan vet men jag var i alla fall helt nöjd och det var övriga också. Nu har lilla syster kommit hem till sig och lilla tossan har somnat vilket vi själva snart också gjort. Fast klockan inte end är tio. God natt!

No comments: