Sunday, November 06, 2016

Kaos är alltings moder

Hade jag hetat Lars Norén hade dagens rubrik passat perfekt. Idag har vi ställt till ett sjuhelsikes kaos i lägenheten och är ännu inte klara. Vi har nämligen flyttat ut våra sängar ur vårt gamla, lilla sovrum och flyttat in dem till det större rum, som blivit ledigt nu när Paula definitivt flyttat.


Så här såg det ut i morse sedan vi tagit bort alla sängkläder och precis skulle till att börja flytta ut dem.


Fast först testade vi om det verkligen skulle gå att ställa Paulas och Jimmys gamla sängar i vinkel, så som vi tänkt. Står de så här är de 2800 mm långa och rummet är, efter noggrann mätning - 2800 mm. Och tänk. Det passade precis.


Sedan vidtog kaoset. För att kunna flytta omkring sängbottnarna var vi tvungna, att flytta en massa andra prylar och efter det ena med det andra så var det totalkaos i hall och rum. Vi insåg nu också att vi saknade madrasskydd och överkast så vi gjorde en blixtutryckning till IKEA för andra dagen i rad. Fast nu betydligt snabbare än i går.


Det hade skottats ihop en hiskelig massa snö under dagen så jag kunde inte motstå frestelsen att ta ett kort på det hela.


Hemma igen hade Anna bråttom att lägga på de nya överkasten och nu såg det riktigt fint ut i vårt gamla sovrum. Här skall så småningom bli gästrum och mitt kontor.


Och i vårt nya rum stod nu våra sängar i ett större och luftigare rum, dock fortfarande med en massa skräp, som ännu inte kastats och som dess ägare ännu inte insett måste kastas. Lägg märke till sänglamporna! Under alla år klarade sig den tidigare boende utan sådana.


Och i vårt gamla sovrum såg det också rätt fint ut sedan Anna letat fram lite fler kuddar.

2 comments:

e said...

Ser ut som ett roligt jobb!

Alf said...

Det ÄR roligt