Wednesday, November 02, 2016

Om att skjuta upp

Idag föll säsongens första snö och det gav samma euforiska känsla att se marken vit, som när man var liten och genast ville ut och leka. Jag gick ut nu också men nöjde mig med balkongen där jag tog mitt morgonkaffe.


Sedan skulle jag fortsätta med listerna men eftersom det är ett väldigt trist jobb försökte jag hitta på allt möjligt för att skjuta upp starten. Det gick enkelt till att börja med för Anna ringde och sa att hon glömt sina skolnycklar och då kunde jag ju köra iväg med dem till henne. Sedan jag gjort det fortsate jag till Högdalen där det finns en mysig Second Hand, där jag kunde lämna in två kartonger med kläder, som de samlat ihop i skolan.


Detta är ett trivsamt ställe där man  kan leta efter fynd eller sätta sig och ta en kopp kaffe med mycket billigt tilltugg. Jag valde en chokladboll och kom i lätt samspråk med några stamkunder, som tittade nyfiket på de stenkakor jag plockat till mig.


Jag fann nämligen hela tio skivor, som jag ville ha. Jag for nu hem och det gick bra för köerna på Essingeleden hade lugnat sig. Sedan lyckades jag på olika sätt fortsätta skjuta upp listerna ända tills skymningen. Då satte jag äntligen igång och det blev faktiskt riktigt bra idag också. Det känns mer som hantverk än som snickeri. Jag skulle nästan vilja säga konsthantverk.


Vid åtta stacka jag som vanligt iväg och hämtade Anna från hennes sångkör och nu sitter vi och tittar på senaste avsnittet av Allt för Sverige.

No comments: