Wednesday, November 23, 2016

En Taxi-dag eller Svexit

Idag har det blivit en massa bilkörande hit och dit eftersom jag haft både en sambo och en svärmor med dåliga knän. Just nu väntar jag på att det skall bli dags att köra fram den senare till sitt tåg, att klappa loket och sedan köra och hämta lite saker hos Paula, som även hon är krasslig. Det blir nog sent, men jag skall försöka hinna få in lite fler rader innan jag sluter mina ljusblå i Morphei famn.

Och nu är dagen tillända och jag kan summera intrycken. Jag kan börja med att inte förklara vad svexit betyder. Det skulle vara att underskatta mina läsares intelligens och det kommer dessutom att framgå av fortsättningen.

Anna hade tänkt gå till skolan idag och gav sig iväg, glad i hågen men hann inte många meter innan knäet sa stopp. Med stor smärta återvände hon hem och nödgades ringa och sjukanmäla sig. Hon behövde vila knäet och det kan man göra alldeles utmärkt, sittande vid köksbordet. Där ägnade hon förmiddagen åt att klippa och klistra vackra tackkort till alla sina uppvaktande på sextioårsdagen.


Vid lunchtid kom första körningen. Vi hade nämligen bjudit in oss till en god vän och kusin till svärmor. Trots att hon varit här så ofta har hon faktiskt aldrig besökt Karin. Därför passade vi på att förverkliga besöket denna sista dag för svärmor.

Vi stannade där i ett par timmar och umgicks under mycket glada och trivsamma former. På vägen hem passade vi på att hämta hunden eftersom kusin Carina bor alldeles i närheten. Paula är nämligen också krasslig, i förkylning, och skulle vilja utnyttja umgängesrätten med jycken under några dagar.


Vi for nu hem och åt lunch innan det var dags för nästa körning. Anna skulle till sin gospelkör och jag körde för att hon skulle spara knät. Medan hon var där for jag och handlade, dels lite medikamenter till Paula, ingefära och citron, dels ingredienser till min pepparkaksdeg. Sedan jag hämtat Anna vidtog ytterligare en timmes väntan innan det var dags att fara fram till stationen och sätta svärmor på tåget.

När tåget gått for vi hem till Paula där hon hämtade lite saker och sedan blev det dagens sista körning. Hem till garaget. Sedan ställde jag mig och blandade ännu en gång till den gamla fina engelska pepparkaksdeg, som redan barnens morfars mor stod och knådade för hundra år sedan. Degen skall delas upp mellan Solna, Trollhättan och Irland. Och nu har ett program om ett gammalt program om hårdrock med Sievert Öholm och Anders Tegnert sänts medan jag skrivit detta.

2 comments:

e said...

Et moi?? :-)

Alf said...

Et toi!!!