Sunday, November 20, 2016

Annadagen

Idag var det så själva födelsedagen och den inleddes lite trevande med att vi övriga väntade på att de andra skulle vakna. Vid halv tio inträffade detta och då tågade vi in till Anna med dukad bricka och presenter. Vi hade inte 60 tårtljus så jag satte ett! ljus i en kvarvarande cup cake.


Min present slog också väldigt väl ut. Vi testade genast den trådlösa högtalaren och den hade ett utmärkt ljud. Av broder Anders och dotter Paula fick hon en resa till valfri plats. Gärna tillsammans med givarna. En sådan resa avstår jag gärna ty den kommer med allra största sannolikhet att gå genom ändlösa rader av köpgallerier.


Dagens första begivenhet var brunch på Kungsholmen och där fick vi väldigt fina platser med utsikt över Ulvsundasjön. Maten var också god och brunchig och vi åt oss alla rejält mätta.


Men i stället för att avsluta måltiden i en hängmatta, som hade varit väldigt skönt, for vi nu iväg till julmarknad vid Steninge slott. Där brukar vi vara och dessutom ligger det nära Arlanda så det var på vägen för Anders, som skulle hem kvällsplanet till Luleå.


Det fanns en oerhörd massa julsaker och jag köpte själv ett paket med tio långa fina ljus. Dessutom tittade jag på dessa fina tomtar, som skulle ha gjort sig väldigt fint i trädgården. Men jag avstod ändock. Oklart varför. Kanske var det priset, ty de var inte billiga.


När vi var nöjda med julmarknaden var det fortfarande lång tid kvar tills Anders plan skulle gå, så vi körde iväg till Sigtuna där vi fann ett litet trevligt och dessutom öppet café. Vi fördrev en timme innan vi körde iväg till terminal 4. Tyvärr visade det sig att hans plan var rejält försenat så han fick vänta onödigt länge på att komma hem.

Vi själva for tillbaka till stan och bort till Paulas lägenhet så att svärmor skulle få se den. Och nu sitter hon och tittar på en otäck serie som heter Midnattssol och som handlar om ruskiga mord i Lappland. Jag ser hellre feel-good-serier om danska bönder och antikviteter.

No comments: