Wednesday, November 30, 2016

Solskensdag i stugan

I fjol fick vi en ljusslinga med varierande ljus av svåger Anders. Det var mycket välment men tyvärr var den lite kort och räckte bara över halva balkongräcket. Detta antydde Anna på ett fint sätt och när han kom igår hade han med en slinga till. Den satte jag upp i morse och genast glittrade hela räcket av varma gula lampor.


Sedan hade jag en uppgift till innan stugan och det var att posta  mina pepparkaksdegar, men så fort det var gjort styrde jag ut och satte mig på verandan. Mina befjädrade vänner satt i buskarna runt stugan och hälsade mig välkommen med uppfordrande kvitter. Givetvis matade jag dem alla och idag hade jag med mig det stelnade kokosfett, som blev kvar efter struvbaket förra veckan. Detta lämnade dock fåglarna likgiltiga.


Däremot uppskattades nötterna vi fick av kusin Karin och här ser man min favorit, den lilla tofsmesen, som begärligt hackar i sig av allt det goda. Själv satt jag mest inne och njöt av utsikten idag. Jag bläddrade lite i mina gamla tidtabeller och jag läste i boken om gårdar i Kullings härad. Och så spelade jag min julskivor på vevgrammofonen. Jag försökte lägga ut White Christmas på Youtube, men kontakten med nätet var lite för svag idag för att det skulle fungera så den sången kommer ut när dagens text är publicerad. (jag kommer att lägga ut en länk i slutet av texten)


Jag var kvar till skymningen för att få möjlighet att njuta av skenet från mina stearinljus men sedan for jag hem. Jag handlade högrevsfärs och lagade - på begäran - hemlagade hamburgare ikväll också.


Nu sitter vi och tittar på veckans avsnitt av konstnärstävlingen. Det är väldigt intressant att höra vilken kritik deltagarna får. Alla verkar lika duktiga på mig, men proffsen ser saker vi vanliga dödliga inte noterar och det är lärorikt. 




No comments: