Tuesday, November 22, 2016

Åter till vardagen

Idag var det definitivt slut på själva födelsedagsfirandet och Anna skulle börja jobba igen. Det blev nu inte riktigt så ty även om knäet kändes bra, när hon vaknade så märktes smärta efter en stund och hon utnyttjade sin läkartid kvart över nio. Hon fick väl ingen direkt klarhet i sina problem, men läkaren ville ha henne röntgad så vi for in till läkarhuset vid Odenplan. 

Efter en timme kunde det konstateras, att det inte fanns något synligt fel, så jag körde henne till skolan. Hon lovade att hon skulle ta det lugnt, men planerade ändå att åka till Steel Pan övningen ikväll. Det beslutet ändrade hon på, när dagen led mot sitt slut och stack i stället direkt hem efter jobbet.


Själv for jag hem och hämtade klappstolarna, som jag körde ut till stugan med. Jag ställde in dem i sin lilla bod och sedan unnade jag mig en stunds stilla avkoppling inne på verandan. Jag satt och funderade på hur jag skall göra med julpyntningen, som skall ske på torsdag eller fredag. Det är ju första advent på söndag. I år nöjer jag mig med att pynta veranda och storstugan. Sovrummet är förvaringsbod av sommarsaker under vintern.


På hemvägen köpte jag fläsk och bruna bönor och köttfärs till en limpa ikväll. Vi åt bönorna med knaperstekt fläsk till lunch och det var himla gott. Den grisen hade inte dött av svält, som så många magra grisar tycks ha gjort nu för tiden. Jag undrade också om Stina kunde tänka sig att laga till en köttfärslimpa till ikväll och det gjorde hon med största glädje.


Anna åkte som sagt hem direkt efter skolan så till slut var det bara jag som var borta på kvällen, ty jag hade ju min körsång. Vi har helt plötsligt fått ett Gig, på Sundbybergs hembygdsmuseum så vi hade nu lite julsånger at öva på. Det gick bra. Kanske för att vi var ganska få ikväll så vi hörde varann väldigt bra.

Och nu sitter jag här och skriver och har på semifinalen i "Hela Sverige bakar" i bakgrunden. Ja, jag är rätt vitsig ibland...

No comments: