Saturday, November 12, 2016

En heldag med lilla e

Dagen har gått helt och hållet i lilla barnbarnets tecken. När man inte ses så ofta så gäller det att ta vara på minuterna och det har vi gjort. Allt har kretsat kring det lilla krypet. Det började redan i morse med att dörren till sovrummet slogs upp och den lilla varelsen stod på tröskeln och såg mot oss. Men längre kom hon inte. Att gå in i detta främmande rum där det visserligen fanns en välbekant morfar men även en ny och okänd människa. Där gick gränsen för vad man vågade sig på.


Nå. Snart var vi alla i full gång, flockade kring den lilla, som satt helt förnöjd och plockade med sina nyfådda badleksaker - dinosaurier i allsköns färger.


Alla ville vi också gå omkring och hålla i lillan och här har hon hamnat hos Paula, som har en väldigt god hand med sådana här små.


Vi hade dock alla lite ärenden att uträtta. Paula behövde köpa en bättre fälgkors och själv skulle jag köpa mat till kvällens middag. Min dotter har en enorm förmåga att lura ut mig på långa promenader och så även idag. Efter många kilometrar landade vi på ett kafé i Solna Centrum.


Där hamnade jag snart ensam vid ett bord med det lilla sovande barnet medan damerna i gänget drog ut på shopping. Hon sov inte särskilt länge utan jag fick ägna mig åt lite personvård av lillan. Något jag löste perfekt. Sedan gick vi hem. Lika långt. Jag har säkert gått en mil idag. Eller åtminstone 3-4 km. Förra gången dottern drog ut på mig sådana här äventyr fick jag läggas in på Karolinska för hjärtflimmer veckan efter. Hoppas jag slipper det nu.


Tossan, som suttit stilla i sin vagn under hela detta äventyr, fick chansen att gå hem den sista kilometern. Hon traskade på duktigt och fick avsluta vandringen med en liten tur i gungan nere på gården.


Uppe i lägenheten upptäckte hon grytskåpet och bevisade ännu en gång tesen att vad som helst kan nyttjas som leksak för ett litet barn.


Och när man är så här liten är det ingen som respekterar privatlivets helgd utan alla står flockade kring badkaret när det är dags för aftontoaletten.


Hunnen så här långt var man så trött, att inget riktigt passade. Mycket, men inte allt av kvällsmaten gick ner men sedan slingrade och krumbuktade man sig som en hal metmask och Erika fick lägga henne i säng, där hon somnade väldigt fort.


Då satte vi oss till bords och avnjöt en vitvinskokt spättafile, som gratinerats med pommes duschesse. Och nu sitter vi bänkade framför TV:n och ser på Little Jinders avsnitt i "Så mycket bättre".

No comments: