Tuesday, November 29, 2016

Att vinna över sig själv!

I Idag skulle jag smyga mig ut till IKEA och unna mig deras fina maffiga julbord för 129:- Men så råkade jag passera hallspegeln och såg i ögonvrån hur min mage hade ett budskap. "Behöver du verkligen ett julbord", frågade den. Och jag rannsakade mitt inre och kom fram till att, nej, det behöver jag inte.

Det kändes som en liten seger och i stället gick jag ner och handlade mig en mager korv, kokte lite potatis och försjönk sedan i råstudier av kyrkoböcker från andra hälften av 1700-talet. Jag har en anfader född i Remmene 1757, men som gäckar mina efterforskningar. Jag vet hans föräldrars namn, men inget mer och idag tänkte jag att jag verkligen skulle sätta till alla klutar och jag lyckades rätt bra. Detaljerna kring detta är dock för trista för alla ickefrälsta läsare så jag hoppar över dem.

Anna hade tid hos en sjukgymnast halv tio idag och kom därifrån mycket nöjd. Hon hade fått utomordentliga förklaringar till sitt knäonda och även utomordentliga råd. Hon skall gå även om det gör ont och hon skall träna enligt ett program samt vara inställd på att det kan ta några månader att bli av med eländet. Sjukgymnasten trodde att orsaken mycket väl kan ha varit det platta fall på isen som hon ådrog sig när vi gick till Solna C med lilla e för ett par veckor sedan. Förmodligen vred hon till knäet vid det tillfället.

Jag körde henne i alla fall till skolan idag också eftersom hon hade mycket packning. Efter skolan for hon till sina oljefat men det visade sig att den spelningen var inställd så hon kom hem direkt vid halv åtta i följe med Paula och Anders. Jag hade gjort köttfärssås med pasta och de åt så det var en fröjd att se det. Kul med gäster som uppskattar min kokkonst.  Och det gör de allra flesta!

No comments: