Saturday, November 05, 2016

Kedjereaktion

Varje vår märker vi hur saker ute vid stugan har tagit skada av vintern på grund av bristande förberedelse inför densamma. Och det är på mig det kommer an att fixa dessa förberedelser. Något jag finner föga fascinerande. Men idag skulle vi försöka göra något åt vintern, nu när den redan står och stampar i farstun, så vi for ut till stugan direkt i förmiddags.


Där tömde vi hinkar och vände dem upp och ner. Vi tömde krukväxterna, planterade rosor och andra vinteröverlevare i den rabatt där de brukar gå i ide. Lite sent men bättre än aldrig. Anna kom igång så till den grad att hon hackade rent bryggan från snö och is, något jag fann lite onödigt med tanke på att det torde bli töväder snart. Vi ställde in det som skall in och täckte över det som skall täckas över och tog med några krukväxter hem i hopp om att de skall kunna överleva här.


Paula har ju flyttat in i sin första egna lägenhet och det har lett till en kedjereaktion. Möbler som stått här skall nu till henne och vi måste fylla luckor i vårt möblemang. Vi kommer att flytta in i hennes gamla rum och vårt gamla rum skall bli gästrum/bibliotek. Till detta behövs vissa kompletterande detaljer från IKEA och eftersom Paula också hade ärende dit så for vi iväg sedan vi gjort vinter i stugan. Det vart en lång mödosam promenad genom köpghettot vars första höjdpunkt blev fikapausen, som Paula kostade på oss.


Sedan fann vi lite nyttigheter till vårt nya sovrum medan Paula hittade en perfekt byrå. Den låg förpackad i tre tunga kartonger, som var så tunga att Paula satte sig på dem och bara pustade. Allt gick dock bra för starke bonusfar var ju med och lyfte fram lådorna.


Här ser vi dagens skörd, som krävde två vagnar för att kunna tas hem. Att vi fick in allt i bilen vittnar om god vana vid Tetris. Vi körde hem grejorna till hennes lägenhet och skyndade sedan hem till oss för att se dagens avsnitt av Så Mycket Bättre. Det visade sig inte var alls lika bråttom som jag trott. Jag har nämligen inte ställt bilklockan till normaltid ännu...

No comments: