Thursday, November 24, 2016

Begynnande julpynt

Idag har det varit full fart hela dagen och siktet har varit inställt på julafton, som idag ligger precis en månad framför oss. Det började tidigt. Anna skulle till skolan idag och jag körde henne för att skona knäna. När jag lämnat av henne fortsatte jag söderut mot en annan av mina favoritplatser - Fogas, där jag köpte Fotogen och Gasol.


Sedan körde jag raka vägen till stugan. Eller nästan, för jag stannade och köpte en croissant och en lussekatt. Det blev dock ingen lång fikapaus för jag hade att göra. I morgon har jag tänkt julpynta i storstugan och på verandan och jag började idag med att plocka undan allt som hör till vår, sommar och höst. Det var en hel del och sovrummet förvandlades ännu mer till skräpkammare medan de andra rummen blev renare och renare.


Det var inte slut med stugarbetet för hemma väntade ytterligare julpyssel. Anna vill tacka sina arbetskamrater för uppvaktningen på födelsedagen och jag hade föreslagit samma sak som jag hade - rullrån och struvor. Sånt slår an väldigt väl men tyvärr hade hon ingen som helst tid så då erbjöd jag mig i min godhet att svara för saken. För säkerhets skull klämde jag till med pepparkakor också.


Degen gick bra och kommer säkert att uppskattas av de som skall hantera den. Och när pepparkakor i lagom mängd var bakade fortsatte jag med rullrån. Jag hade gjort dubbel sats och fick ut 45 rån när jag var klar. Det gick bra, men jag var allt lite mosig nu och satte mig att vila lite varvid jag nästan somnade. Som tur var ringde telefonen och jag vaknade till och fortsatte med struvor.


Och när Anna kom hem från skolan möttes hon av ett köksbord fullt av nybakade läckerheter. Det var nog uppskattat för hon hade med sig en julstjärna som tack för hjälpen. Sista uppgiften idag blev att fixa kvällsmat, som raskt komponerades till omelett och bacon. Paula, som tänkt börja ett bättre och magrare liv suckade tungt och glufsade i sig av hjärtans lust.

No comments: