Saturday, November 19, 2016

Annas afton

Även om man inte fyller år just på lördagen så är det mest praktiskt att ha sitt kalas den dagen. Och hela dagen idag har präglats av just detta. 


Det började med att jag for ut till stugan för att hämta hem sex fina klappstolar, som vi har stående i boden där. Jag passade på att titta på de pelargoner jag ställde in i källaren för några veckor sedan och till min förvåning var de fortfarande både gröna och friska. Jag hade nog trott att de skulle ha gulnat. 


Sedan fick jag skynda mig hem för en förtvivlad Anna skrev att Anders och Paula blivit tvungna att åka och hämta hennes sista grejer i lägenheten. Det kunde ju Jimmy ha sagt tidigare. Fast å andra sidan. Vi skulle inte haft någon större nytta av dem om de varit hemma heller. 


Vi som var kvar gjorde klart cupcakes på de kladdkakemuffins jag gjorde igår. Och jag bakade scones. Den första omgången av fyra denna dag. Vi gjorde också snittar med lite olika röror och när första gästen kom vid två var allt någorlunda klart. 


De första var Annas gamla elev AO och hennes mor, som vi lyckligtvis inte umgås så mycket med numera. 


Nästa gäst var gamla kollegan IJ, ett rustikt och mycket trevligt fruntimmer, som det alltid är roligt att träffa. 


Sedan, fram mot skymningen brakade det loss och vi fick in både kusin Carina och hennes sex pojkar och grabbarna grus med föräldrar och mormor och morbror. Till slut en annan gammal kollega, som också är mycket trevlig, tillsammans med make. 


Här sitter en del av gästerna vid det avlånga runda bord, som jag gjort iläggsskivor till. 


Och i soffan samlades barnen, som till att börja med satt med sina dataspel. Senare röjde de runt bland rum och dörrar och sängar. 


Gästerna var inte heller helt stilla och här har de samlats i köket. Där fanns maten och speciellt mina scones blev uppskattade. Här är fjärde omgången nyintagna ur ugnen. 


Nu är klockan strax över tio och grabbarna grus har lämnat. Snart skall jag köra hem kusin Carina och hennes barn och sedan skall jag sätta mig att titta på "Så mycket bättre" med Lisa Ekdahl som huvudperson. 

No comments: