Monday, November 28, 2016

FIlmfrossa i storstugan

Idag skulle jag äntligen få avnjuta de tre filmer jag köpte på hjulmarknaden i lördags. Detta skedde ute i stugan eftersom det är där jag har min enda DVD-spelare och min 22-tums TV. Innan jag började titta satte jag mig dock med en kopp kaffe och ett gott bröd och njöt av utsikten mot det snöiga landskapet utanför. Allt blir mycket vackrare med snö utanför fönstren.


Men sedan, så fort jag fått upp värmen i storstugan, gick jag in och la mig på sängen med fjärrkontroll i näven och började titta på filmerna. De var bra, men värmen i stugan blev god, väldigt god, och jag fick rätt snart ta en vilopaus och sova en stund. Jag hade nämligen kört Anna till skolan idag också för att skona knäna. Jag är dock noga med att stänga av kaminen och släppa in ett fång syre innan jag somnar.


Sömnen gjorde mig gott och jag kunde, vederbörligen vederkvickt, fortsätta tittandet. Lagom tills det började skymma var jag klar. Skymningen är den allra vackraste tiden vid stugan så här års och stearinljusen lyser upp så fint när jag tänt dem.


Innan jag for hem passade jag på att tända julgransljusen också. Lagom länge för att hinna ta en bild.


Men sedan for jag hem och även ikväll lagade jag till hemmagjorda hamburgare, denna gång av kycklingfärs. Det blev gott, men inte var det som högrev inte. Sedan har jag suttit och skrivit ett långt brev till min nya släktforskarbekanting om förfäderna i Remmene. Sådana sammanställningar är nyttiga även för egen del.

No comments: