Sunday, November 13, 2016

Fars dag och morfars!

På fars - och även morfars - dag vågade sig lilla e in i vårt rum även om modet svek, när hon närmade sig sängkanten. 


I köket var det dock fritt fram och där visade hon med all önskvärd tydlighet hur djupt det här med hemvård ligger nedärvt hos kvinnan. Sedan kan genusfundamentalisterna säga vad de vill. 


När det blev dags för frukost stod paketen uppradade vid min plats. Så här brukar jag aldrig bli uppvaktad på fars dag. Men nu hade jag ju både dotter och bonusdottern på plats. Märkligt för övrigt att Paula bott hemma hos oss alldeles frivilligt hela helgen...


Kan det månne vara ett litet kryp som lockat?


Till lunch blev det pasta med tonfiskröra och alla lät sig väl smaka utom lilla tossan, som med bedjande blick fick stå och se hur vi andra glufsade i oss. 

  
Sedan blev det eftermiddag och vi började göra oss i ordning för avfärd med tåg mot Linköping. Jag skall följa med som barnvakt medan mamma arbetar. Det ska bli kul. Här har lilltösen fått på sig reskläder och väntar på att bli lastad in i vagnen. 


Och här ligger hon nedbäddad på plattformen vid spår 10 varifrån vårt tåg avgick - i tid!


Lilla snuttan satt själv precis så länge att jag hann ta en bild. 


Sedan dröjde det inte jättelänge innan hon sov sött i mors famn. 


Och nu är vi framme. Vi har installerat oss på rummet. Vi har ätit wok-mat från en thairestaurang i närheten. Vi har lagt oss på våra sängar för att smälta maten och i sin egen barnsäng kvittrar lilla e lycklig utan några som helst planer på att sova. 

No comments: