Friday, May 03, 2013

If you're going to San Francisco

Ja, inte för att jag direkt planerat någon resa till San Francisco just under detta år, så kan jag säga att OM jag gjort det så hade min tandläkare velat ha ett ord med i laget. Det kostar nämligen ungefär lika mycket, att bita av en tand, så som jag gjorde härom dagen, när jag satte tänderna i ett, vad jag trodde, gott grillat revbensspjäll. Den allra köttigaste biten hade skelett!

En rejäl benbit dolde sig inne i muskelnassan och min näst främsta framtand sa pang och var puts väck. Först trodde jag att det bara var benbiten som smällde till men när jag av en ren slump råkade se mig i en spegel, var det en varulv som mötte min blick. En ensam hörntand stack ut ur mitt leende och jag skyndade mig att bli allvarlig igen.

Alltnog. Idag har jag besökt min käre käftis på hans mottagning. Har jag sagt att den liggger på samma tomt som den där inspelningsstudion till ÅsaNisse en gång låg? Han var hur som helst vid synnerligen gott lynne ty han såg hur sekinerna bara forsade ner i hans kassakista från min tomt gapande tandrad.

Med van hand satte han dit en provisorisk gadd efter det att jag suttit med modellmasss i truten, för formgivaren att skapa en ny tand av. Nu får jag se till att bara tugga med vänster sida tills den ny tanden kommit på plats för visserligen ska provisoriet hålla, men som sagt, det är ändå bara ett provisorium. Och - hade jag planerat en resa till SF så hade inte några sketna tusenlappar hindrat mig ...

1 comment:

e said...

jag ska snart vidare från Seattle till SF...men burritos och liquids tär inte så hårt på likviditererna. Och innan SF ska jag en sväng till NY, sisådär 12h..