Sunday, May 12, 2013

Intåg i sommarhagen


Hade jag haft Pettersson-Bergers musik på stenkaka hade det varit läge att spela den igår då vi hade vår första riktiga sommarbjudning ute vid stugan. Visserligen hade vi besök fredags i men det var lite mer högtidligt än idag då Jimmys syster Gabbi med familj kom ut och tillbringade hela långa eftermiddagen, ändå in till skymningen lagt sig, där ute.

Såpbubblor syns bäst i motljus
Pelle, Gabbi och ungarna WWW( = Wille, Wiktor och Wiggo) trivs bra och stundtals har jag funnit gossarnas glädje lite väl handgriplig men det var som att det märktes att det var nio månader sedan sist, för de hade stadgat sig någorlunda. Deras sommarpresent var en stor tub såpbubblor, vilket roade dem högeligen, medan vi vuxna konstaterade, att man måste stå i motljus för att kunna fotografera bubblorna.

Fullsatt på bryggan 
Till sommaren hör grillning och grillen stod varm långa stunder för att leverera hamburgare, korv och, mot skymningen, hajkbananer. Möbleringen för oss alla, blev lite rörlig eftersom vi ställde upp bord och stolar så at de skulle bli solbelysta. Solen flyttar ju sig och därmed även stolarna och tillslut vart det svårnavigerat på bryggan, men allt går att lösa med lite vickande på benen.

VI hade en ny gäst idag. Jimmys kamrat David, som var en pratglad gosse, som drack kaffe lika ihärdigt som jag. Han är mest känd för att en gång, för några år sedan ha fallit från en byggnadsställning mot en vass plåt, så illa, att hela armen i princip klövs. Han fick tillfälle att visa upp sina ärr, sedan gossarna letat upp de täljknivar de fått av oss och som är deponerade i stugan.

Världens mest skadade tumme
Wiktor skar sig plötsligt djupt och vasst i tummen och hjärtskärande gråt uppstod. Den blev inte mindre av att David visade upp sin vänsterarm. Det blev till att fara till närakuten med gossen och där hade en vänlig doktor tejpat ihop tummen och sagt att de närmsta fjorton dagarna var det pappa som fick diska och tvätta hemma. Det menade Wiktor att far var för lat för

Wiggo vattnar ...
... och eldar

Gossarna var desto hjälpsammare och gladdes åt att vattnet var påsatt så att de kunde vattna all växtlighet i trakten. De var också högst behjälpliga med att hålla brasan i eldkorgen vid liv och till slut även roade av att sopa rent berghällen med var sin piazavakvast.

Städning av berghäll
Efter den traditionella frågesporten, som vi alltid har vid våra möten blev de så dags att städa ihop och dra sig hemåt ty ännu är det ingen sommarvärme på kvällen. Men vänta bara. Om några veckor har vi kommit igång med den planerade utbyggnaden av vår inglasade veranda....

No comments: