Monday, May 20, 2013

Resan hem

Idag var det årsmöte i stugföreningen. Vi samlades på Tuulas veranda och fick nu veta att det nog inte ens var jordfelsbrytaren, som krånglat igår. Det var EON som hade haft problem med sina leveranser av ström igår. Vi får hoppas att detta problem är över nu. I övrigt handlade mötet om vägbommen, brända tomten och naturreservatet. Alltså inget nytt under solen och det känns tryggt.

Efter mötet planterade Anna färdigt våra rosor och pelargoner. Vi har ju en bergtomt, så allt som växer måste växa i krukor. Mitt bidrag till planteringen är att sålla fram näringsrik mylla ur komposten. Själv ägnar jag mig i stället åt att ladda mentalt inför uppregling av golvet till den  blivande glasverandan. Den skall ansluta till befintlig byggnad och ligga på en berghäll som inte är plan och dessutom aningen högre än nuvarande golv. Jag måste allt försöka smyga ner reglarna så lågt som möjligt.

Det skall fortfarande gå att spika fast golvbrädorna i dem och de får inte bli så tunna att de går av. Det får bli till att slöjd fram reglarna och det kommer att ta lite tid men också bli väldigt roligt. Så roligt att jag redan nu börjat skapa en regel i photoshop


Efter detta var det dags att åka hem till Trollhättan. Normalt brukar det numera ske på måndag morgon men denna gång har vi studiedag och jag bör nog för skams skull vara med från början. 

Att resa med SJ går oftast bättre än vad massmedia antyder. Det är när man kommer fram till Vänersborg problemen börjar. Jag såg bussarna gå ifrån mig både vid Vänersborg C och vid Drottningtorget i Trollhättan och båda bussarna följde tidtabellen exemplariskt. Förarna hade ingen som helst känsla för att kolla om någon ville åka med. Sista biten tog mer hälften av tiden från Sthlm - Vbg. Fy för Västtrafik!!!!!


2 comments:

e said...

Ser fint ut; ser fram emot att komma och hälsa på i stugan i augusti!

Alf said...

Tu est très bienvenu