Monday, May 13, 2013

TBE

Nu är vi vaccinerade mot TBE. Det vill säga den där mystiska åkomman som man får av vissa illvilliga fästingar. Inte för att jag är någon direkt fästingmagnet men då och då händer det att ett litet odjur biter sig fast i något dolt hudveck. 

Jag har länge hävdat att fästingen är en ekologisk återvändsgränd, ett djur som inte gör någon som helst nytta i vår herres hage. Dock hörde jag en biolog som nyligen påstod att den visst behövs, men jag lade inte orsaken på minnet. 

På ostkusten är TBE så frekvent att en gammal man i min höga ålder nog bör uppsöka en av alla dessa dropin-vaccinationer som finns, så det gjorde vi igår. Snabbt och lätt och 300kr fattigare fick vi vår första spruta. Om en månad blir det dags för nästa spruta och två veckor efter det är vi skyddade. Så nu gäller det att inte rulla sig för mycket i gräset den närmsta tiden. 

1 comment:

Anonymous said...

Rackarns odjur, de där fästingarna. Jag har också vaccinerat mig och det tre gånger och ska sen hålla vaccinet vid liv vart tredje till femte år. Jag är en fästingmagnet!
/Martina