Saturday, May 18, 2013

Projektering

Fredagarna är ju numera helt fria från skoljobb sedan jag gått ner i tjänst till 80%. Det är jätteskönt. Jag började dagen med att hämta min lilla fredagsvovve och den stackarn hade det inte för kul idag. Jag började på mitt projekt och hade inte tid med en jycke som rymmer till skogs och äter fågelungar eller jagar rådjurskid (även om det vore en gudi behaglig gärning).

I stället har det lilla djuret varit bundet i löplina hela dagen och hon har sett så otroligt missmodig ut. Har slokat med hela kroppen, men det biter inte på mig. Hunden ska lära sig att ha tråkigt också.

Mitt projekt handlar om bygget av inglasad veranda. En idé som väcktes förra sommaren då varenda möte avslutades med regn och rusk och tio människor hopträngda i sovrummet. Vi upptäckte då att vi har en tom hörna mellan storstugan och sovrummet, en kal bergyta, som bara används till logistik. Där skall vi lägga golv, sätta upp reglar, plocka dit fönster, och sedan lägga plasttak över alltihop.

Vi har stora förhoppningar på detta tillbygge. Här skall vi kunna samlas om regnet kommer, vi skall bygga så breda väggfasta soffor att åtminstone två gäster skall kunna övernatta, jag skall kunna sitta där inne i min vinterträdgård och måla medan kaminen skänker behaglig värme.

Ser ni de små brädlappar som markerar golvhöjd i glasverandan?
Berget sluttar svagt uppåt så det gäller att smyga ner golvreglarna så djupt som möjligt för att minimera höjdskillnaden mellan befintligt golv och verandagolv. Därför gick jag idag med långa rätbrädor och vattenpass och spikade upp riktbrädor på väggarna för att markera den framtida golvhöjden. Och i morgon skall vi åka och köpa virke till golv och väggreglar. Det är roligt att bygga sig ett litet hus då och då.

No comments: