Thursday, June 13, 2013

Den blomstertid ...

Så kom den då. Blomstertiden, som vi sjungit om ända sedan jag stod där, rak i rygg, på examensdagen i småskolan 1956. Och som vanligt känns det som at den kom snabbt och plötsligt och lämnar en stor tomhet efter sig. Det blir tyst i korridorerna, en suck av utmattning går genom kollegiet och var och en skyndar hem till sitt, släpandes på de sista pärmarna och några påsar med blomsterprakt, som vi fått av välartade elever. Att det denna gång råkar vara examensdag till det eviga sommarlovet känns inte så väldigt märkvärdigt heller. Jag har inte fattat detta riktigt helt enkelt.

En kär kollega fotograferar mig mitt under fikastunden med eleverna
Ikväll skall vi dock bege oss till den gamla ärevördiga badrestaurangen vid Gustavsberg i Uddevalla där eleverna förhoppningsvis skall få ännu en fin avslutning. Jag har varit md på alla dessa avslutningar, ända sedan Anoinette en gång drog igång dem hemma i aulan och det har alltid varit trevligt. Sedan 10-15 år har jag också fungerat som galapetter och fotograferat eleverna för skolans hemsida och senare för Facebook. Så blir det i år också och i morgon kan nog även läsarna av dessa rader finna en och annan bild på bloggen. Tills dess nöjer jag mig med några ur dagens skörd.

4 comments:

Anonymous said...

Men hur har kollegan lyckats få en bild på dig upptagen av att titta på en mobil? Det händer väl inte så ofta eller ;-)
/Martina

Eva said...

Tycker bilden är mycket talande, det är faktiskt den bild jag ser framför mig när tankarna går till Alf. Och det är antagligen så han ser sig själv också.

Alf said...

Eller som en tjej i sjuan sa häromdagen.
- Det är konstigt att du som är så gammal kan veta så mycket om iPhone och datorer. Min morfar kan inget om det som är modernt!

Eva said...

Ta det som en mycket fin komplimang.