Monday, June 24, 2013

På söders höjder

Där hamnade vi efter avslutat värv denna dag. Solen sken. Vädret var milt. Stockholm som vackrast och utsikten från Fjällgatan magnifik. Av någon märklig anledning finns det alltid parkeringsplatser där och alltid plats för fyra vid något bord. Vi kunde ju ha lagat kvällsmat själva, men ibland är man lat och utnyttjar stadens faciliteter. Nu vart det en god och näringsriktig ost- och skinksallad följd av en inte riktigt lika näringsriktig glasstrut. På andra sidan strömmen kunde vi se Skansen och Gröna Lund och de fasaväckande hisnande karuseller som byggts där. Folk hissas åttio meter upp i luften och åker sedan slänggunga i full fart. Usch vad jag skulle få ont i magen av sådant.

Borta på Skansen laddar man nog upp
inför allsångspremiären i morgon
När vi kom hem var det fullt pådrag på gatan utanför- Poliser, ambulans och flera brandbilar. Ur ett fönster i grannhuset välde tjock svart rök och man kan bara hoppas att den som bodde där inte kom till skada. Massor av folk hade samlats som nyfikna åskådare utanför men vi gick in. Anna var med om en liknande sak för flera år sedan när grannens TV brann och då hon gjorde en mycket rådig insats. Hon minns fortfarande hur olustigt det var med alla nyfikna som samlades utanför och glodde.

Brand på fjärde våningen
Bygget då? Jotack. Jag har varit ute och skrapat färdigt alla fönster och börjat grundmåla de ytor som behöver det.. I morgon fortsätter detta mycket roliga arbete.

Detta är ju så jävla gott!
Dagens lunch i stugan

No comments: