Friday, June 07, 2013

För allt går ju med elektricitet

Framför allt beror vår pumps väl och ve på att vi har fungerande trefas elström ute vid stugan. Och det gör den inte sedan någon vecka. Buden om orsaken är otaliga och en stor del av dagen har gått åt till att forska i detta eftersom vi fått ner svåger Anders från Norrbotten, fullmatad med elmätare och elkunskap. Till sist nödgades även han medge att felet inte går att lokalisera varför nästa instans blir Fortum. De har grävt upp en gata nere i samhället och håller på med något så kanske är det de som snott en fas av oss. Stugbychefen  ska göra ett nytt försök i morgon.

Det har alltså inte gått så långt framåt med bygget idag. Vi har dock fått hem allt virke till takstolarna. Det gick bra på takräcket i två vändor. Sedan har jag byggt en takstolsprototyp och därefter kapat till bitarna till resterande takstolar samt målat dessa vita. SÅ lite har i alla fall skett och i morgon hoppas jag att jag skall få dit dem. Så kanske at vi kan få ett färdigt plasttak till midsommar. Utifall det blir störtregn i år också.

Även om väggarna är glesa så kan man ha levande ljus i den stilla aftonen
Det var det dock inte idag. För andra kvällen i rad kunde vi sitta ute länge och njuta av skymningen. Vi sitter på golvet i "glasverandan" och har redan konstaterat att platsen har väldigt god karma.Här skall det kunna ätas kräftor, surströmming, pölsa och annat gott och här skall jag kunna sitta och måla akvarell i höst. Bara vi nu kan få ordning på den tredje fasen och då menar jag inte borgarnas tredje fas...

No comments: