Thursday, June 06, 2013

Flamma stolt mot ljusa skyar

Nationaldagen innebar att jag äntligen kunde fortsätta med vårt bygge. Det är så roligt att snickra och jag tänker på brädor och vinklar och sågar och spik varje kväll innan jag somnar. Jag hann också riktigt mycket idag, mer än jag trott. Fast först sprang jag runt och letade efter vår husvagnsflagga som passar till väggfästet, men fann den inte.  Vi har inte hunnit städa i förrådet ännu. I stället hittade jag en enkel pappersflagga, som jag först planterade i en pelargonkruka och sedan i ett glas fyllt av av liljekonvaljer.

Flaggan flyttade snart till konvaljeglaset
Sedan fortsatte jag med golvet. Jag sågade till brädorna och fäste dem med ett par skruv. resten skall Anna göra, men hon och Paula började dagen med att besöka IKEA och kolla efter ett badrumsskåp eftersom hon äntligen fått reparerat i badrummet. Jag sågade och skruvade och när de så småningom kom var jag nästan klar. Hade bara så få brädor kvar att jag enkelt kunde räkna ut exakt hur mycket för litet jag köpt. Hellre det än för mycket.

Ett uterum börjar ta form

 Nu vidtog väggreglarna och det gick betydligt fortare. Jag fick sågat till dem och fäst dem och lagt på hammarband lagom tills Gabby o Pelle o barna dök upp till sommarens första riktiga grillkväll. Vädret var ljuvligt och nationaldagen kunde inte ha firats bättre. Själv tog jag de sista skrytfotona och la ut dem på Facebook innan det var dags att äta. Pelle och jag satt i nybygget medan kvinnor och barn hölls på gamla altanen med sitt tjatter och stök.

Skissen från i höstas börjar likna verkligheten
Vi hade det mycket lugnt och skönt och kunde konstatera att den här platsen har god karma. Vädret skall vara bra i morgon också Det låter lovande för då skall jag bygga takstolarna.

No comments: