Thursday, June 20, 2013

Ordning på torpet

Vårstädningen av förrådet har blivit lidande pga byggnads-verksamheten, men idag blev den äntligen av. Jag brukar alltid tömma hela förrådet och dammsuga bort vinterns samlade förråd av musbajs. I år hade vi lagt ut råttgift och det tycks ha haft effekt. Lortarna var  strikt samlade kring de fat där giftet legat medan resten av förrådet var rent.

Jag brukar också försöka samla ihop stora lass att fara till tippen med men utan att Anna är med vågar jag inte fara fram alltför hämningslöst. Det blev alltså bara några få kassar till att börja med men förrådet är i alla fall organiserat så att man enkelt ser var allt finns och så att man lätt kan gå in där utan att snubbla på kassar och lådor. Så nu är allt klart för att fira midsommar och skulle det börja regna så har vi ett stort rejält tak att samlas under.

Vi blir 14 personer i morgon och vi skall ha knytkalas till det som grillar och i övrigt har vi delat upp på sill, tårta, godis, dricka och allt som hör till. Anna har gjort grillspett och en jordgubbstårtebotten ikväll och jag har gjort min örtkryddade potatissallad så nu är allt klart för att fira midsommar.

Det märks att det är sommarlov och midsommar i stan. Vi for in till Fjällgatan ikväll och där var gott om plats och trafiken ytterst obetydlig. Folket ligger väl och pressar på vägarna mot Öland och Dalarna. Det gör icke vi.Vi styr ut mot lilla stuga i stora skogen. Så även där är allt klart för att fira midsommar.

No comments: