Saturday, June 01, 2013

Uppryckt med rötterna

Idag har bygget fortsatt, kanske inte så långt, men desto viktigare. VI har ju en kryddlåda stående på gaveln till "storstugan" och den kan vi inte gärna ha kvar inne i vår veranda. Jag hade sett framför mig hur vi spadade upp lika fin köpejord, som vi hällde i för några år sedan. Icke då. Varje trädrot på trakten hade insett att här fanns det fet fin mylla att gosa sig i och det hade de gjort. Den fina myllan var genomlöpt av så mycket rötter att ett helt hemslöjdsförbund skulle gjort vågen inför lådan.

En liten del av rotskörden. Inte undra på att
kryddorna växt dåligt
Vi slet och drog och hade till slut fått ur så mycket jord att vi kunde flytta lådan till dess nya plats, nere i dalen, vid parkbänken. Jag kunde nu fortsätta med reglarna och höll på kuppen på att trampa ihjäl en liten groda som sökt skydd under en stor sten. Anna fridlyste den genast eftersom grodan har en central roll i vår trosföreställning, och grodan levde och hade hälsan när vi for därifrån på kvällen.


Kryddgården har funnit sin nya plats

Då var alla reglar utlagda och det som återstår nu är att finjustera höjden på dem, palla under med stenar där spannet är för långt och färdigspika alltihop. Nöjda med detta insåg vi att det började regna, visserligen välbehövligt, men inte så trevligt att fortsätta jobba i så vi gjorde eftermiddag inne i sovrummet och låg och lyssnade på hur regnet smattrade på taket. Mycket mysigt.

Snart dags att lägga golv.

No comments: