Wednesday, June 26, 2013

Samling vid pumpen - igen

Det är nu en månad sedan jag fördjupade mig i problemen med vår pump. Att den inte varit nämnd på ett tag betyder inte att den börjat fungera igen. Nej, den lade av helt för ett tag sedan och en ny har beställts från Tyskland och igår hade den kommit. Jag började alltså dagen idag med att fara ut till Schenker i förorten och hämta pumpen, Den levererades sedan direkt till Jimmy på hans jobb där en första kontroll företogs. Den befanns vara bra och på aftonen kom han, Paula och Anna ut med pumpen, som forslades ner till sin plats och visade sig vara betydligt lättare att montera än vi hoppats.

Jimmie, utrustad med Hiltiborr fäster nya pumpen
Nu är det bara en del nödvändiga kopplingar mellan de olika rördimensionerna som skall till men i morgon kommer den spännande provkörningen. Ska vi äntligen få rinnande vatten i vår kran och skall vattnet äntligen börja porla i vår lilla bäck igen? Det skulle om inte annat lilla Noomi önska. Jag har haft henne idag och hon har börjat svalka sig i dammen så fort hon blir varm eller ansträngd. Tyvärr är det stillastående vatten nu så hundjäkeln stinker as.
En gårdvar på vakt
I övrigt har jag fortsatt med fönstren idag. Dels plockat isär tvåglasfönstren från varann, vilket var rätt mödosamt, samt målat dem ännu en gång på utsidan. I morgon kan jag nog börja sätta upp dem. Nya altanen har genast blivit favoritplatsen och jag undrar hur det blir när den blir inglasad. Stänger vi inne eller stänger vi ute den goda karman?, Ja, det ger sig i morgon.

Nymålade fönsterbågar står på tork.

No comments: