Sunday, June 16, 2013

Inte lätt att bli gammal

Nej, inte är det lätt att bli gammal alla gånger. Idag har jag gjort en liten rundresa i förfädernas spår och besökt moster Lisa och fader Einar. Det är allt frågan vem av dessa som är gaggigast. Skulle nästan tro att det blir oavgjort. Far kan värka sämre däran eftersom han hör och ser så mycket sämre, men det Lisa hör och ser länder henne inte alltid till heder heller. Mycket kommer in i det huvudet, som borde stannat utanför.

Famlijegraven
Hur som helst fick jag en fin tripp och det är alltid lika rogivande att besöka mors födelsegård och den plats där jag tillbringade somrarna som liten valp. Det är här jag har mina rötter och vet man bara var den platsen ligger så kan man ge sig ut på långa strövtåg i världen utan att tappa fotfästet.

Visst får fönstren plats
 Efter det vanliga besöket på kyrkogården for jag hem till Lisa och drack kaffe med medhavt kaffebröd. Mitt egentliga ärende var att kolla att de fönster jag skall få ta där verkligen ryms i bilen och det visade sig gå helt efter beräkning. Sedan for jag vidare till broder Ingvar som visade upp sitt exemplariskt skötta växthus och bjöd på Klings glasstårta. Han sörjde att jag inte hade köpt den solcellsdrivna fågeln, men det blir väl fler tillfällen.Tillsammans besökte vi så fadern som sedan en månad bor inne på hemmet och det verkade han trivas bra med. Det kanske är orättvist att kalla honom gaggig, Grava problem med närminnet vore kanske en bättre diagnos, men vem har inte det förresten...

Tjärblomstren blommar där de alltid har blommat

No comments: