Tuesday, June 25, 2013

Ett handslag från Piraten

En matematiker har räknat ut att ingen människa på jorden befinner sig mer än sex handslag från någon annan människa. Med handslag menas en kontakt av något slag mellan två människor och idag har jag träffat en kvinna som en gång bodde två hus från Fritiof Nilsson Piraten i Kivik. Så nu är jag bara ett handslag från mästaren. Kvinnan ifråga ingick som en av fyra gamla bekanta till Anna från folkhögskoletiden, som brukar ses regelbundet och nu var det vår tur att vara värdar.

Somrig frukost på balkongen
Vädret var ljuvligt redan från början idag trots att vädertjänsten hela tiden pratat om risk för regnskurar hos oss. Jag började min dag med frukost på balkongen eftersom Anna började så tidigt idag att hon redan var utgången när jag vaknade. Sedan bar det av raka vägen ut till stugan där jag ägnade förmiddagen åt att kitta och måla fönsterbågar. Ett betydligt roligare jobb än man kan tro, men jag tänkte att när Ernst gör sådant här i sina TV-program, så plockar han säkert fram ett gäng underbetalda polska slavarbetare så fort kamerorna släckts.

Grundmålade fönsterbågar
Anna, som börjat tidigt idag, slutade också tidigt och v i ägnade eftermiddag åt att i lugn och ro förbereda hennes kvällskalas. Vi bjöd på grillade kycklingspett med tysk potatissallad ur Per Morbergs grillhandbok. Det vart gott och damerna lät sig väl smaka. Till efterrätt blev det glass och jag underhäll som discjockey på min vevgrammofon till församlingens stora förnöjelse. Kvällen var ljujvligt varm och skön på ett sätt som vi nog inte fick uppleva en enda kväll förra sommaren. Vi får hoppas att det blir fler sådana tillfällen.

En andäktigt lyssnande skara

No comments: