Monday, July 29, 2013

En födelsedag

Dagen ägnades lille Wictors födelsedag. Gossen skall ha sitt riktiga kalas när skolan börjat och firandet i stugan var en överraskning för honom. Anna hade jobbat väldeliga med att ordna det fint här vilket blev en överraskning även för föräldrarna, som nog uppskattade detta mycket.

Födelsedagstronen fixad och färdig

Festföremålet på plats
Min insats bestod i att baka tunnbröd på en bakplåt över grillen. Jag har länge tänkt testa om det fungerar och idag var ju ett lämpligt tillfälle. Det fungerade utmärkt sedan värmen väl blivit jämt fördelad över hela plåtytan och brödet försvann i ett nafs. Tunnbröden blev mjuka och fungerade perfekt i stället för korvbröd.
Ett gammalt campingbord blev en utmärkt bakbänk
Lite ojämnt gräddat inann värmen fördelat sig jämt
men ändå försvinnande gott
Eftermiddagen ägnades sedan aktiviteter för de tre grabbarna grus i vilka jag inte deltog. Det handlade om bad och fiske och gav mig tillfälle till flera rofyllda timmar i hängmattan.

En perfekt plats att fira barnkalas på
Anna skall passa gossarna här om ett par veckor pga föräldrarnas jobbsituation innan skolan börjar och då skall de bygga en trädkoja. Till den ända hade hon köpt de små var sin hammare och de fick en kullfallen trädstam att öva sig på. På denna spikade de ihärdigt och fick kanske ett visst hum om spikandets ädla konst.
Provspikning på gång
Till kvällen blev det stor grillmiddag och nu hade även Jimmys mor anslutit. Vi dukade på bryggan och då inträffade något konstigt. Det började blåsa och moln tornade upp sig. Mot slutet av måltiden kände vi till och med en och annan regndroppe men vi hann äta färdigt och barnfamiljen hann åka hem innan det riktiga regnet bröt ut. 

Födelsedagstårtan till kvällen var en gigantisk chokladboll
 Äntligen fick vi uppleva vår inglasade veranda med regn mot taket och det fungerade perfekt. Vi som var kvar satt där inne med ljuskronan tänd och hade det hur koseligt som helst. 
Kvällsmys i aftonlampans sken

No comments: