Sunday, July 28, 2013

Regn?

När vi byggde vår glasveranda var tanken den att vi skulle få ett regnskydd. I sommar har det inte fallit en droppe regn medan vi varit här. I stället har verandan fått fungera som värmestuga eftersom kvällarna varit kyliga. Igår eftermiddag trodde vi dock att de skulle bli regnpremiär. Mörka åskmoln hade tornat upp sig i den kvalmiga värmen och alla signaler tydde på regn. Vi plockade in dynor och dukar och satte oss under tak, trots att det var växthusvärme där. Så hördes fem, högst ses droppar mot taket och sedan – inget mer. Molnen drog bort, solen fortsate skina och vi återgick till att göra inget. Jag talade med lillasyster M i telefon och vi enades om, från var sin stughorisont, att det är bra skönt att gör just det när det är varmt.
Tänk att det finns något så gott...
Vi var iväg och handlade lite i Arninge. Det vi sökte var en liten rosenfärgad tvålpump, steksnöre och lite lax. Allt fann vi, dock steksnöret först i den sista butiken på hemvägen. Vi fick också hit den lilla vovven, eftersom husse och matte skulle besöka folk med hanhund och en liten löpande tik inte är så bra sällskap då. Det vet man ju hur karlar är... 

DEt är skönt för en liten vovve att bli nedbäddad
när kvällskylan smyger sig på
Vi har ätit fisk idag. Först matjessill och potatis med tillbehör (även öl och nubbe): Vi har glömt av att äta denna delikatess i sommar och det var verkligen gott. Senare blev det lax som vi grillade enligt en förlaga från Annas kollega, som lagt ut sin laxbild på instagram. Det var där steksnöret kom in och vi pimpade rätten ytterligare med en kvist rosmarin. 

Vi knöt fast en citronskiva på var sida och under citronen
persilj och dill. Till detta grillad Zucchini
. Gott
Ett oväntat kvällsnöje. Programmet om Göingeflickorna.
Jag trodde de var döda sen länge men de
är ju fortfrarande aktiva!
Anna har varit lite mer aktiv än jag idag. Vi skall ha ett överraskningskalas för lille Wictor i morgon. Han fyller nio och skall ha sitt riktiga kalas när skolan börjat, men nu tror han att han bara skall komma hit och fiska. Jag förhåller mig relativt kallsinnig till hela evenemanget, men Anna har gått igång på alla cylindrar och förbereder väldiga. Hon ville bl.a. ha en blombukett och vilda blommor är inte lätta att finna nu, men jag vet en äng borta i skogen där det växer Natt och Dag så vi tog med hunden dit och plockade. Denna promenad i värmen, var så jobbig att hon la sig i vår bäck och bara flämtade i flera minuter sedan vi kommit hem. 

Svettig vovve söker svalka

No comments: