Monday, July 15, 2013

Lappländska resan, dag 7

Sjunde dagen vart det auktion. Sex mil österut, rakt ut i ödsligheten, i en liten by som heter Pålkem, hade en auktionsfirma ställt upp partytält med skräpfyllda lådor och på backen utaqnför ett antal skåp, byråer, och annan bråte. Folk strömmade till och det blev snabbt enriktig auktionsstämning. Jag gick runt vid visningen och konstaterade att det inte fanns något jag ville ha.

Visningen är i full gång


Roparen börjar ropa





















Vad jag ville ha visste jag inte, men  hade hoppats att det kanske plötsligt skulle dyka upp en sak som jag insåg att jag saknat i många år. Ingalunda. För Anna var det tvärtom. Hon har blick för second hand och plötsligt upptäckte jag att hon stod och ropade på en av lådorna, som hon också vann för 160:-. Motbjuderskan kom genast över och frågade om hon fick köpa några koppar somlegat i "vår" låda och på så sätt fick Anna tillbaka 70:-. Även Stina har blicken och således ropade även hon in en låda.

Annas låda
Stinas låda





















När vi kom hem och ställde upp sakerna på bordet visade det sig att det var föremål som var både hela, väl fungerande och som vi faktiskt behöver. Ja, inte allt. En del skall skänkas vidare till en Loppis, som skall hållas här i byn nästa helg. Men uppläggsfat, skålar och terrin till stugan fick vi nu och en helt fungerande klocka. Dessutom tennfat från Jokmokkstenn och ett par vackra glasfåglar, som Anna samlar på. Så det var en lyckad dag och vi vända nöjda åter mot hemmet.  När vi lade ut våra fynd på Facebook kom det lite oförskämda kommentarer från vänner om var vi skulle förvara alla dessa saker. Vi svarade med att hota belackarna med en stor lampa som vi inte vill ha själva. Paula däremot var inte oförskämd. Hon vart direkt förbannad och skällde ut Anna,som dock fann sig i detta helt lugnt
Vägen hem
Här i byn hände sedan inte mycket. Jag tog mig dock samman och gick och hälsade på en man som jag är vän med på Facebook, men aldrig har träffat på riktigt. Vi fick en trevlig pratstund och visste naturligtvis mycket om varandra redan i förväg. Sist blev det lite rolig brevväxling med dottern rörande menyn på hennes mottagning i stugan i augusti, Det skall bli kul att ordna den!

No comments: