Saturday, July 20, 2013

Lappländska resan, dag 12

Idag kom så kusin Håkan med familj på sitt traditionella besök. Det är den enda kusin Anna har regelbunden kontakt med och vi har träffat dem praktiskt taget varje sommar och vinter sedan jag kom in i bilden. Från början tog jag bilder på dem och döttrarna vid kaffebordet och det blev en vana efter några år. Så kom det sig att jag satte ihop bilderna till ett litet album som tjejerna fick efter 5-6 år och nu tror jag bestämt det är dags att sätta ihop ett nytt album. Det får bli julklapp i år.

Kafebordet står dukat till gästerna
 Den bild jag målat till honom i preent blev uppskatad och enrätt lyckad sak var att Håkan mindes att han sett ett TV-program om Gustaf Tenggren för inte så länge sedan. Som gemensam present fick han en låda med kryddade oljor, salter och annat lyxigt mattillbehör från en presentbod på Liljeholmen. Han fiskar mycket på fritiden och allt var anpassat till en fiskmeny.

När Anders är hemma får även lilla jag vara med på bordet.
Matte har gett upp och tittar bort.
Vi fick ett besök till idag och det var broder Anders som kom upp med några av sina pistoler för att Paula och Jimmy skulle få tillfälle att skjuta lite. Anders tävlingsskjuter och har en stor arsenal av vapen i sin ägo. De var också iväg till skjutbanan sedan gästerna farit men där är så jävla myggigt att jag i stället gick till gubbarna i bastun och lögade mig.

Grillen brinner bra i blåsten
Fläskfilén blir läckert gyllenbrun
Det blåste upp lite mot aftonen och vi vågade oss för första gången i sommar ut för att tända grillen.Den tog sig bra och vi kunde unna oss en fin fredagasmiddag med rostade rotsaker och grillat kött. Se, den grisen hade inte levt förgäves. Sist ikväll, innan Anders for hem igen, spelade vi sällskapsspelet Alias, som är riktigt trevligt. Dessutom en betydligt trevligare umgängesform än att hänga framför TV:n.

En glasspaus mitt i spelet.

No comments: