Saturday, July 06, 2013

Festandet fortsätter


Festandet fortsätter. Vådan av att lägga ut bilder på sitt vackra nybygge på Facebook är att folk gärna vill komma och uppleva på riktigt. Nu är bekantskapskretsen inte större än att vi står ut med detta men det blir ju lite mycket ätet, ty gästerna tar gärna med sig förning. Igår hade vi det hittills största kalaset med både Gabbies och Carolines familjer. Dessa hade med efterrättskakor, älgkött, vildsvin, potatissallad mm mm. Sist kom Jimmy och Paula eftersom hon jobbar sent och de fullbordade med chips och godis och läsk. Det vill till att vi sticker till Lappland nu och intar en strikt smal linje ett tag.

Dagens första gäster har anlänt och lille Viggo  känner in verandan

Fångsten grillas
 Först kom Gabbies med sina gossar vilka voro inställda på fiskafänge. De kom med nyinköpta metspön och drog sig ner mot sjön så fort de grävt fram tillräckligt antal maskar. Friden varade en dryg timme och sedan kom de åter med två små ynka abborrar uppträdda på pinne. Jag tog mig dock för att rensa fiskarna samt grilla dem till lunchen. Och kan man tänka sig! Gossarna smakade på fisken. Det gjorde jag också och den smakade utmärkt.

Grillandet i full gång. Märk väl att det är damerna som sköter detta!

Inte så högtidlig dukning men god stämning
 Fram mot aftonen kom resten av gästerna och samkvämet drog igång. Det hela var otroligt rustikt. Jag ställde fram en trave papperstallrikar och la fram en knippa bestick. Det var dukningen. Därefter dör det upp kött, sallader, drickor, bröd och folk grillade och åt så det stod härliga till. När alla ätit så mycket de orkade ansåg vi att det började bli lite svalt och vi flyttade in på verandan, som visade sig motsvara högt ställda krav på utrymme. Vi satt där tolv personer och ingen upplevde det som trångt.  När gästerna lämnade vid halv tolv enades vi om att verandan vsar vederbörligen invigd och befunnen godkänd. 

Dagen blev lång och lille Viggo somnar i vilstolen

2 comments:

Anonymous said...

Nu tror jag inte att det blir mindre av den lekamliga spisen i Lappland. Kan ni önska mer av en sommardag än umgänget med nära och kära?/syse

Alf said...

Nej, det skulle i så fall vara en sommardag utan en massa folk omkring sig. Idag är det bara Anna o jag och vovven här. Känns rätt lagom...