Tuesday, July 23, 2013

Vit lasyr

Första dagen hemma efter två veckors bortavaro. Det kändes lite spännande att åka ut till stugan, men efter lite morgonplock i hemmet for vi iväg. Skulle fönstren vara sönderslagna av lokala vandaler, skulle blommorna vara uppätna av ännu icke skjutna rådjur, skulle vattenpumpen ha lagt av igen? All oro var obefogad. Det enda som rört om något lite var nog vinden ty ett par papperspåsar låg där de inte borde.

DEn lilla pärlan i stora skogen
En härlig känsla att vara åter i vår lilla stuga och vi inledde lugnt med kaffe på bryggan. Lite för varmt att vara under tak men samtidigt perfekt sommarväder ute med sol, blå himmel, små ulliga moln en frisk bris och 20-22 grader. VI åt även lunch och lyssnade på sommar, ett mycket hörvärt avsnitt med Maria Sveland, som talade mycket om dessa fega råttor, som skickar anonyma hatbrev från sina unkna hålor. Anna sände ett mail till henne efteråt och tackade och fick ett trevligt svar fort.

Skyddspapper på golvet skyddar någorlunda
Vit lasyr blev riktigt snyggt
Så smånigom tog vi oss samman och gick in i verandan där vi började maskera och måla väggarna. Alla snickerier är inte riktigt klara men det går bra att måla ändå. Vi hade först tänkt måla helvitt, men den gamla färgburk vi hade innehöll ganska tunn färg och gav en laserande effekt, som blev mycket vacker. Vi beslöt oss genast för att behålla den effekten. Verandan är ju inte stor, i varje fall inte väggytorna, och de blev snart klara varefter vi gjorde kvällen. Tände takkronan, hände lyktor i rönnen utanför, blandade till en lite toddy på cognac, lime, nejlikor, råsocker och varmvatten och njöt av livet.

En liten toddy blir en fin avslutning på dagen

No comments: