Wednesday, July 24, 2013

En mellandag

Idag har vi inte gjort ett skapande grand nytta. Mer än att jag spacklade några skruvhål och ojämnheter  i fönsterbågarna. Vi har i stället varit iväg och handlat. Vi skulle köpa fotogen till kaminen, men kom hem med ännu fler kassar som vi inte vet var vi skall ställa. Vi har nog egentligen plats, bara det att vi inte utnyttjar den på rätt sätt utan ställer ner saker där det för tillfället finns en ledig golvyta. Vi får ta en mellandag till i morgon och strukturera förvaringsproblematiken = städa.

Dukat till bjudning
Vi hade gäster på kvällen också. Vi har inte träffat Pelle, Gabby och barnen sedan i midsomras. De hade stugabstinens trots det kalla och blåsiga vädret och kom ut fram mot aftonen med flintastek och presenter från sin Danmarksresa. På tok för mycket, men den Danboost de köpt åt mig var perfekt i doft och smak. Vädret har varit så kallt och blåsigt hela dagen att det var självklart att duka på verandan. Denna, som byggdes för att vara regnskydd, har hittills endast fungerat som värmestuga. Tänder man kaminen blir det gott att vara där inne.
Kära gäster, som vi trivs bra med
Trots det kalla och torra vädret har växtligheten klarat sig bra. De stackars pelargoner, vars överlevnad på undanskymda fönsterbräden, jag kämpat för i vinter har blommat ut till fantastiska krukväxter med volym och färg som inte står de nyinköpta efter. Så nu får jag nog ha de vackraste pelargonerna inne nästa vinter också.

En överlevare. I vintras en trist pinne i en torr kruka...
Vi for faktiskt in till stan sedan gästerna farit, vi också. Dels för kylan, men framför allt för att hämta ut Annas gamla badrumsskåp. Det ingår som en viktig del i lösandet av förvaringsproblematiken och samtidigt kan vi då montera ihop det nya IKEA-skåp som fortfarande står lutat mot väggen som tre avlånga paket.






No comments: