Sunday, July 21, 2013

Lappländska resan. Hem igen

Det är alltid lika skönt att komma tillbaka hem och finna att allt är väl. Resan är ju lång och idag har vi kört 106 mil. Ja, jag körde bara 23, till Skellefteå och sedan körde Jimmy ända ner till Hudiksvall, där Paula tog över och körde hela vägen hem. Det var faktiskt riktigt skönt för jag kände mig rätt mosig efter att ha gått upp kl sex i morse och somnat vid midnatt.

Från en av alla de etthundrasex mil vi åkt idag
När man korsar Dalälven ser vi det här kinesiska hotellet
som byggts av en kines med för mycket pengar.
Ingen vet riktigt om det är färdigt eller ej
Vi for vid kvart i sju och var framme efter tretton timmar, vid kvart i åtta, trots att vi stannat i kanske sammanlagt två timmar för att tanka oss och bilen. Det stämmer säkert att man inte tjänar så mycket under en mil om man kör tjugo-trettio kilometer för fort, men ingen kan säga annat än att man tjänar avsevärd tid med högre fart när det gäller över hundra mil. Hunden har klarat resan utmärkt och inte varit till något besvär, förutom att hon började löpa igår.

Lilla vovven nosar noga över gräset
hemma vid den egna stugknuten
Nu har vi lastat in bagaget, som skall till stan och kör ut resten till stugan i morgon. Vi sitter och pustar ut och njuter av att kunna ha balkongdörren öppen utan att få in en massa mygg.






No comments: