Thursday, July 11, 2013

Lappländska resan, dag 3


Igår var första dagen på resmålet av denna sommarresa och jag rörde mig knappt ur fläcken. Var bara nere till stationen och hämtade posten samt hjälpte Anna med ett besvärligt avsnitt av gräsmattan, som hon klippte. Men jag har inte varit overksam. I stället har jag gått igenom de två sista kartongerna av gamle svärfars alla diabilder från förr och då gjort ett par riktiga fynd. Det jag sökt är nämligen bilder på Murjek från förr och jag fann flera fina foton från järnvägsstationen som den såg ut för länge sedan. Dessa publicerade jag på Murjeks egen Facebooksida och "gilla"-knappen började genast sätta märken vid bilderna.
Vardagsbilder är värdefulla för eftervärlden.
Här Annas farmor och farbror.
Sedan har jag inte gjort så mycket mer idag. Myggen är särdeles sjujävliga i år. Det talas om en ny elak art som kallas Översvämningsmygg vars ägg kan ligga och bida sin tid i torrt gräs i flera år för att vakna till liv och kläckas när det blir extra blött, så som det var i maj i år. De här små onda djuren gör inte som vanliga myggxor,, vilka surrar lite innan de bestämmer sig för var det ska sätts in stöten. Nej, de hugger direkt, så fort de ser bar hud. 

Som tur är hjälper myggmedel och det finns visst en undergörande apparat, som för minst 6000 kr kan suga till sig mygg inom cirka 4000 kvm. Visserligen kanske småfåglarn får svälta, men, som en gubbe här sa, man hör ju dom ändå inte för allt jäkla surr från myggorna.

No comments: