Sunday, August 04, 2013

Årets varmaste dag

Detta hot har SMHI låtit sväva över oss hela veckan, men här ute i skogen klarade vi oss rätt bra. Det finns skugga att söka upp nästan var som helst och dessutom har en frisk vind svalkat oss mest hela dagen. Jag tog mig dock samman och traskade ner till stranden med Paula, Jimmy och hunden för att begå årets badpremiär. Det har liksom inte blivit av tidigare trots att jag köpte nya badbyxor på Storheden när vi for upp till Murjek.

Vår badstrand
Vattnet var härligt och vovven badade glatt och likaså jag. Efter detta var jag så vederkvickt att jag tog mig samman och byggde en enkel modell av sittbänk för att pröva vilken höjd vi skall ha på den soffa som skall byggas till dynorna vi köpte härförleden. Efter lite provsittande och sågande enades vi om 345 mm soffhöjd plus dynor som är 80 mm tjocka. Jag ser riktigt fram mot att bygga denna hörnsoffa men innan dess bör jag ha gjort den vikdörr jag redan projekterat.

Så här hög skall soffan bli
Det får bli nästa vecka så att jag slipper undan skötsel av grabbarna grus, som skall bo hos oss den sista sommarlovsveckan för att underlätta barnpassningen för föräldrarna. Detta är helt och hållet Annas grej även om jag fruktar att jag då och då kommer att bli indragen eftersom de skall bygga en liten trädkoja. Min insats kommer annars att bli den att jag bygger upp min modelljärnväg på bryggan. Jag har massor av skenor, men dessa behöver sandpappras försiktigt för att förbättra ledningsförmågan till loket och det har jag länge drömt om. Denna vecka kan jag genomföra den saken och skylla på ungarna. Vi skall få låna deras bil också eftersom den har mer plats och då kan jag skylla på ungarna även här för att ta en liten utflykt till Mariefred.

Dagen avslutas med mysstund och
tänd krona på verandan

No comments: