Sunday, August 25, 2013

Kräftskiva

Nu är det söndag morgon och jag sitter i vår vackra men lite morgonkyliga veranda med en bit blåbärskaka och en kopp kaffe. Annas och Noomis andetag hörs dovt bakom sovrumsväggen och allt andas en stilla frid. Kräftsskivan igår blev lyckad.

Bordet färdigdukat

Maten börjar komma på plats
Caroline lägger sista handen vid Västerbottenpajen
Gästerna bjuds till bords
Alla låter sig väl smaka
Gästerna kom vid fyratiden och tillsammans gjorde vi i ordning ett fint dukat långbord. Där fanns inte bara kräftor utan även räkor, västerbottenpajer, sallad, ost och bröd. Senare tog vi alltså blåbärskakor med vaniljsås. Några passade också på att grilla marsch-mallows över elden i eldkorgen. Brödet hade jag bakat på plåt över grillen alldeles innan gästern kom och det var riktigt gott.

Gott bröd på plåt över grillen
Vädret var perfekt med sol, stilla vind och inte ett moln på himmlen. Det gjorde att det blev kallt mot kvällen och vi drog oss in under verandataket där vi satt 14 personer utan att det kändes trångt. Under mycket prat och glam avgjordes den sedvanliga frågesporten där barnlaget decimerades av insomnande allt eftersom tiden gick. Till slut var bara Ville någorlunda vaken.

Här tog jag dagens första cache - Sjöbacka bro
Tidigare på dagen hade jag farit från Martinas trivsamma stuga sedan frukosten serverats ute på henes veranda.  Hon har det verkligen fint där och vilken lyx med både el och dricksvatten. I nget speciellt är att säga om resaan utom att jag stannade två gånger för att ta geocacher i nya kommuner - Linköping och Nyköping. Hela vägen lyssnade jag på Pod-Cast med Sigge Eklund och Alex Schulman. Ett tidsfördriv som känns som att det liger på en högre nivå än at

t bara fördriva tid.

1 comment:

Anonymous said...

Jag blir avundsjuk på alla era fester, fortsätt med dom ändå för samtidigt gläder jag mig/syse