Thursday, August 15, 2013

Avtackning

Näst sista dagen idag och till min överraskning vart det idag som avtackningen kom. Jag visste ju att den skulle komma men inte förrän i morse när rektor i diffusa ordalag sa att vi skall ha ett allmänt möte i uppehållsrummet halv tre. Genast vart jag lite orolig för jag vet att jag är lättrörd och en gammal avdankad adjunkt i tårar känns pinsamt.

Förvaltningen kom med blommor som jag nu skall
försöka hålla liv i den närmsta tiden
All oro var obefogad ty de tal som hölls var så överdrivna av beröm att det saknade all rimlighet och jag kunde lugnt betrakta hela scenen. Den ende som var realistisk var rektor, som sa att han arbetat med mig under 5% av min tid på Fuxerna och att det varit spännande år. Det kan jag förstå fullkomligt. Det kan inte ha varit enkelt att ha en så motsträvig gammal lärare i sin personal.
Rektor och Ingela S kollationerar inför sina tal
Vår kära värdinna bjuder på härlig
smörgåstårta till de församlade
Nu var detta inte det enda som hände denna dag. Jag hade tagit med mig Nationalencyklopedin till SO-institutionen som det första föremålet att lämna lägenheten. Den vägde blytung men med hiss och vagn gick det bra.
NE på plats för att skingra okunnighetens fasor
hos det uppväxande släktet i Lilla Edet
Sedan har jag suttit och raderat alla gamla filer på skoldatorn och varit och lämnat in den. Det kändes lite ödesmättat att trycka på Delete-knappen. Hade jag sparat allt det jag ville behålla? Som jag satt där överfölls jag av tre kära kollegor som kom med en flaska, inlindad i folie och jag behövde bara öppna en liten flik för att se att det var den rätta gyllengula whiskyfärgen.

Kär present från kära kollegor
Eftermiddagen idag har jag ägnat åt att förbereda min avskedsfika i morgon. Det  blir rullrån och struvor som vanligt. Det känns bra att den officiella mottagningen redan är klar så att jag bara kan lämna in lugnt och stilla i morgon. Jag har för avsikt att inte återvända till Fuxernaskolan, men det kanske blir svårt att hålla detta.

Ett gäng rullrån klara för leverans

1 comment:

dotra said...

Lycka till inför din sista arbetsdag!