Friday, August 23, 2013

Fem nya kommuner

Så vart det fredag och dags för den länge emotsedda resan till syster yster i Motala. Jag körde tidigt från stan och tog lite omvägar för att kunna plocka geocacher i nya kommuner. Så efter Falköping fortsatte jag mot Tidaholm, sedan Hjo och Tibro varefter jag passerade Karlsborg och slutligen ett hörn av Askersunds kommun innan jag anlöpte Motala och hennes trivsamma lilla stuga vid randen av Vättern.

Inte så brant som när jag for här för 59 år sedan
I Falköping tog jag kort på den mäktiga backe som möter när man kommer västerifrån. Den backen har jag ett så starkt minne av. Nämligen hur den tornar upp sig i mörkret och snövädret den kväll före julen 1954 när vi åkte och hämtade mamma och Eivor på BB i Falköping. Vi åkte taxi minns jag, en gammalsvart Volvo med ståhöjd. Kanske är backen utplanad nu för jag minns den som mycket brantare.

Är det inte Vättern som dyker upp där bort över vägen? 
Jo, det är det!

Här går vägen till Backabo.
Undrar om Simon är hemma?
Efter att ha tagit en Cache vid Suntaks gamla kyrka (Tidaholms kommun) fortsatte jag mot Hjo och såg då Vättern dyka upp mellan träden rakt fram. Efter att ha tagit en cache vid skylten I Love Hjo fortsatte jag raskt mot Tibro där jag fann nästa cache men däremot inte det nostalgiska fik med 78-varvare, som Ingvar talat om. I stället såg jag en vägskylt som jag bara måste fotografera. Backabo stod det och det fick mig att tänka på den gamla filmhjälten Fridolf Rhudin och hans filmklassiker Simon i Backabo. Simon syntes inte till idag men en medtrafikant undrade nog varför jag stannade mitt på vägen och tog kort på en skylt.

Solen skiner över tomten, men jaglyckades
finna en fin plats i skuggan
I Karlsborg låg första cachen i ett skogsområde där många stannat för mig. Dock inte för att jaga cacher utan för mer jordnära ärenden. Så jag skyndade vidare, plockade Askersundcachen vid Igelbäcken och skyndade sedan iväg så att jag hann till stugan innan Martina kom hem. Hon blev säkert glad över att få se MIG sitta där när hon kom. Själv blev jag rikligen uppassad kaffe och mat och nu skall vi strax begå en tiramisu med björnbär. Låter gott! PS. Det ÄR gott!

Och det vart afton i den lilla stugan vid Vätterns strand

1 comment:

Anonymous said...

Säga vad man vill om min bror, men lite släkt är vi nog- får vi bara mat och kaffe med jämna mellanrum är vi nöjda med det mesta! Tack för trevligt sällskap i stugan.
/Syster yster M