Friday, August 09, 2013

Torsdagen

Min enda vettiga insats idag var att förstärka den hylla där gasolköket står genom att förse det med ett lodrätt stöd ner till golvet. Sedan var det dags för taktäckning av kojan och då tog jag också över. Detta var ett så komplicereat arbete att det krävdes en man med min kompetens! Ungarna har stundtals varit rätt duktiga i att spika och såga och skruva, men för en utomstående betraktare ligger det nära till hands att misstänka att gossarna endast varit ett svepskäl för Anna för att få bygga en träkoja. Ungefär som när jag köpte biljetter till Rolling Stones till Nils när han fyllde 14.

Kojan är taktäckt
Hur som helst så har gossarna lekt mycket litet själva i kojan utan mest varit där när Anna varit med. De har överhuvudtaget hängt henne i hasorna mest hela tiden och krävt att aktiveras. När de varit själv har det blivit gap och skrik och bråk.

Den gamla dansbanan

Jag gick iväg och hämtade vatten på eftermiddagen och passerade då den gamla dansbanan som ligger här ute i skogen. Jag fick ett infall och gick och satte mig på den lilla scenen och föll i tankar inför allt som skett här. Säkert har en eller annan scen i någon Åsanissefilm spelats in här. Jag mindes också hur jag en gång för länge sedan hade cyklat upp till festplatsen i Katebo efter en lördagsdans och traskade omkring där. Tror bestämt att jag hittade en femtioöring under ett lotteristånd. Sist jag var där gapade bara ett stort grustag emot mig.
Alice i Underlandet visas på medhavd dator
Ikväll blev det ett riktigt regnväder och vi kunde med tillförsikt konstatera att verandataket höll måttet. Anna och barnen satt där inne i röran och hade filmtajm, medan jag själv låg i sovrummet och läste en god bok. Faktiskt riktigt mysigt. Och i morgon komer de arma föräldrarna och hämtar sin ungar. Skönt!

No comments: