Saturday, August 31, 2013

En unna-sig-dag igen

Idag har vi unnat oss igen, Noomi och jag. Vi var ute i stugan hela förmiddagen och gjorde inte ett skit mer än att sitta och ligga och vila på nya soffan på verandan. Ja, Noomi, satt ofta ute på bryggan och spejade ner genom skogen efter misstänkta ljud, med det hördes inga så hon fick lyssna tomme. Och så fort hon märkte att jag drog mig mot soffan så kom hon skuttande och ville vila tätt intill.

Gårdvarne på post på bryggan
Noomi förstår att hon skall ligga på sin röda filt
Fast vi började dagen med en liten utfärd mot Täby kyrkby där en av men geocacher behövde tillsyn enligt de senaste loggarna. Jag har en gömma vi den butik där Sjöqvisten hade sin lanthandel i filmen "Åsanisse i kronans kläder". Numera är där klädaffär och den ligger i det gula huset på bilden. Min cache är en svagt buktig skiva av galvaniserad plåt som sitter fast med magneter vid den lilla stolpe i gräsmattan som syns vid röda pilen. Många som inte stött på den typen av gömslen tycker den är svår och den har fått flera favoritnoteringar.

Sjöqvist lanthandel. Utanför bild, alldeles till vänster, ligger Täby gamla kyrka
Anna slutade tidigt idag och vi for in till Mariatorget redan vid tretiden för att möta Ros-Marie och grabbarna grus för att ta en fredagsfika. Vi hade funnit ett hundvänligt café uppe på söders höjder, på Bleckhornsgatan och där var jättemysigt. Helt avskilt från det bullrande livet nere på Hornsgatan. Plötsligt kom ett häftigt regnväder och alla skyndade in tills ovädret var över. Då tog vi en liten promenad uppe på branten för att plocka en geocache till denna dag.

På väg upp för Bleckhornsgränd
Dukat förfika på uteborden - innan regnet kom
Slutligen skildes vi åt. Vi for genom kompakt trängsel inne i centrum och hämtade Anders somkommit med flygbussen och när vi lämnat hans packning hemma bar det av till Gabbi på kalas där jag spräckte nästan samtliga bonuspoints på en god tacosupé. Och i morgon skall vi ha surströmming!

No comments: