Tuesday, August 27, 2013

Rätt nöjd

Idag fortsatte soffbygget. Sedan jag kört Anna till skolan for jag raka vägen ut till stugan och tog vid där jag slutade igår. Allt löpte väl och efter en kort tur till bygghandeln efter lite mer virke stod plötsligt soffan så klar att jag kunde klä den med dynor och kuddar. Det som återstår nu är att färdigskruva alla bitar och att göra armstöd och måla. Anna kommer ut i morgon och då skall vi tillsammans komma på hur vi skall göra med just armstödsdetaljen.

Divandelen av soffa börjar ta form

Nu är det bara ryggstödet kvar. Lägg märke till det snygga hörnet
Här är det nästan färdiga resultatet
Men som sagt. När det var nästan färdigt kunde jag inte motstå frestelsen att lägga ut dynor och kuddar fast först städade jag och bytte om och gjorde både mig och verandan fin. Sedan la jag dit alltihop, tog en bild och skjutsade ut på Facebook.  Det vart ännu fler likes än jag trodde. Jag satt en bra stund och bara tittade och kände mig rätt nöjd.

Lyxsupé för ensam äldre herre i skogen
Sedan lagade jag kvällsmat. Jag återgick till viktväktarna igår och det har gått sjusärdeles bra att hålla igen på pointsen. Jag gjorde en tomatsås med grönsaker och därtill en kokt potatis- och morotsröra. Jättegott och jättemycket och jättelite points. Trots jag drygade ut med kvarglömt vin från Erikas mottagning har jag tio points kvar så nu får det allt bli en liten whisky också. Men bara en.

Ett eldsken i natten

Ja, jag sitter alltså ute i stugan själv ikväll och det är så himla mysigt. Just en av de saker jag sett fram mot som pensionär. Att sitta här ute själv en vardagkväll och se mörkret falla över skogen. Jag har eldat i eldkorgen och kokat kaffe över elden på bönor som jag malt själv. Jag känner mig så otroligt priviligierad som har det sä här bra. Men snart knackar vardagen med lägenhetsförsäljing och annat jävulskap på igen...


No comments: