Wednesday, February 26, 2014

Framme på stan

Jag tog mig en dag hemma idag, men det vart inte så ändå. Jag insåg att jag har ärenden så jag gav mig in till stan tillsammans med Paula vid lunchdags och började där med att stå och passa vovven en stund, medan hon var inne i ett hastigt skoärende. Det var fascinerande att se folks reaktioner när de får syn på en liten söt hund som sitter snällt vid "husses" sida. Många stressade ansikten sprack upp i leenden. Det där med att ha en vårdhund på äldreboenden är nog ingen dum idé.

Det har gjorts en film om oss - "De missanpassade" ...
Så fort Paula kom delade vi på oss och jag traskade iväg för att ta mig en titt på bokrean som startade igår. Jag gjorde inga fynd. I stället fortsatte jag till Nespressobutiken och köpte mig några rör kaffekapslar varefter jag landade på en asiatisk buffé på Kungsgatan med både Sushi och kinamat. Jag höll mig i skinnet och åt mig inte fördärvad. Sista anhalt var Clas Ohlsson där jag köpte en baguette-form som Paula ska ta med i present till Camilla från oss. De skall åka och hälsa på henne i Los Angeles på söndag och då skall jag passa hunden i tre veckor. Formen blir en present från oss och ikväll lärde jag Paula baka baguetter. Det blev jättegott.

Paulas första, helt egna baguetter. Hon var lite stolt över dem
Jag var hemma i god tid för att förbereda för allas hemkomst. Det var grabbarna grus, Paula, Jimmy och Anna och det som bjöds var - hör och häpna, spenatsoppa med ägghalvor på gossarnas begäran, samt pannkakor. Jag hade äldste grabben grus till att skala ägg och dela dem och det gick riktigt bra. Pannkakor gjorde jag dock själv. Det är roligt att se små kräsna storstadsungar kasta sig över den mat jag lagar och deras mor säger att de "alltid" äter min mat.

En äggskalare debuterar
Spenatsoppa äts med frisk aptit
Och pannkakor till efterrätt är inte fel
Resten av kvällen ägnades en film, så usel att den börjar närma sig kultstatus - Jean Banan i Afrika. Till denna serverades semlor, dagen till ära.

Likt en rumänsk tiggare sitter minste
grabben grus inför semmelfatet

1 comment:

Anonymous said...

Det skall börjas i tid inför ålderdomen/syse