Sunday, February 16, 2014

GULD!!!

Lördagen 
 
På bussen hem från stadsbiblioteket idag fick jag upp min mobil, gick in på Facebook och såg att Erika skrivit "Kalla" och Karin W "YES!!!". Jag, som ägnat förmiddagen åt att i godan ro sitta och fika med asplundarna (Semla) och därefter grottat ner mig i västgötarummet på biblioteket, hade varit fullkomligt bortkopplad från världen. Inte visste väl jag att det var stafett idag och ännu mindre att det gått bra för Sverige.

Till Charlottes ära! (Och de andra i laget också förstås)
Under färden hem fick jag dock huvuddragen klara för mig och när jag sedan slog på TV3 här hemma så hade jag sådan tur att jag fick se de två sista sträckorna i repris. Fast jag nu visste hur det skulle sluta så var det jättespännande och faktum var att jag blev riktigt rörd när jag såg Charlotte glida in i mål första av alla. Och den bubblande glädje hela laget visade var så oerhört smittande att hela livet log ännu mer än vad det brukar. Jag skyndade mig in på Mikael Niemis facebooksida och bad honom åter lägga ut hyllningsdikten till Kalla. Får se om han ser detta.

Gudaspis
Hur som helst så kändes det som att denna seger förlät den maffiga semla jag hade tryckt i mig på teaterkaféet. Jag hade firat i förväg, visserligen omedvetet, men ändå. Men jag nöjde mig inte med semla i mitt firande. Här hemma öppnade jag nu den burk PÖLSA jag köpte i går, stekte ett ägg, värmde pölsan, lade dit rödbetor, hällde upp en lille gammeldansk och sedan njöt jag den stafettsegrandes fulla njutning.
Jerry på vakt på sin favoritsten
Resten av dagen har jag sedan varit i målartagen, omväxlande med OS-tittande. Jag gjorde färdigt bilden på Jerry och blev riktigt nöjd med den. Så nöjd att jag lade ut den på min facebook-sida. Där dröjde det inte länge innan min kusin Dan, som jag nog inte träffat på 40 år, kommenterade bilden och sa att han mindes vovven. Det var kul. Det känns som att inspirationen slagit sina klor i mig och redan ikväll har jag börjat rita upp en bild med ett gammalt murjeksmotiv. Jag får ju tänka på en framtida vernissage under kulturdagarna där uppe....

No comments: